Je Zal Maar Geloven – Marian Alons

In Je Zal Maar Geloven volg je jonge christen in de samenleving van nu. Een webserie waarin je bij verschillende hoofdpersonen een kijkje krijgt in hun geloofsleven. Volgen ze het zoals die bestemd is volgens hun ouders of slaan ze hun eigen pad in?

Bekijk de teaser hieronder.

[vsw id=”https://youtu.be/L_qvnXfk0qY” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Kun je ‘m niet openen? Klik dan hier.

Aflevering 1: Buitenbeentje

In deze aflevering van Je Zal Maar Geloven volgen we Dorinde en Simone. Dorinde is opgevoed in een gezin die naar de vrijgemaakt gereformeerde gezin gaat. Ze heeft onlangs besloten om zich te laten dopen in de Hillsong Church in Amsterdam. Hoe is het voor haar om als enige ‘anders’ te zijn in het gezin?

Ook Simone heeft zich laten dopen. Dit was voor haar gezin heel bijzonder, omdat het gezin niet christelijk is. Haar ouders en zusje waren wel bij de doopdienst aanwezig, maar Simone gaat alle andere zondagen alleen naar de kerk. Hoe is dit voor haar?

Aflevering 2: Christen met zonder kerk
Auke en Lammy, een christelijk echtpaar dat niet (meer) kerkt. Ze hebben meerdere kerkgenootschappen en gemeentes geprobeerd, maar vonden nergens echt aansluiting. Daarom hebben ze besloten om niet meer te kerken. Worden ze begrepen door andere christenen?
Hannah is een een trouwe kerkganger. Ze kerkt het liefst twee keer per zondag, omdat ze het erg belangrijk vindt om samen te komen met andere christenen. Nu ze op kamers in Gouda zit is haar gemeente op afstand, daarom heeft ze een bijbelstudieclub opgericht. Voelt ze zich alleen zonder medegelovigen en heb je de kerk perse nodig?

Nieuwsgierig geworden naar de afleveringen? Via deze link kom je bij de goede pagina terecht.