Zorgt de dreiging van een terroristische aanslag voor een tweedeling in Amsterdam?

Heel Europa wordt opgeschikt als er op 7 januari 2015 een aanslag wordt gepleegd op het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs. De helft van de redactie laat hierbij het leven.

Terrorisme is een bekend begrip in onze hedendaagse wereld. Denk aan de aanslagen op 9/11, de aanslagen in Madrid en de aanslag door Anders Behring Breivik. Het journaal is elke dag gevuld met beelden van oorlogen en gevechten. Toch sloeg ons gezamenlijke hart over wanneer er in een stad zo dichtbij, in een paar seconden, een half dagblad werd vermoord. Bij mij rees meteen de vraag, voelen Amsterdammers zich nog wel veilig? Zorgt de dreiging van zo’n terroristische aanslag zo dichtbij voor spanningen tussen etnische groeperingen in Amsterdam?

Bezoek ook eens mijn persoonlijke website hier.