Geluk Gelukkig Gelukkiger

IS, of ook wel Islamitische Staat genoemd velen van ons vinden deze groepering extreem en snappen niet waarom Nederlanders naar Syrië of Irak afreizen om zich daarbij aan te sluiten. Hoe kun ze zich vinden in hun uitlatingen en waar zijn leden naar opzoek. Ook ik ben benieuwd hiernaar. Uit nieuwsgierigheid ga ik langs verschillende extreme groeperingen in Nederland met de vragen; Waar zijn ze naar opzoek en zijn ze gelukkig?

Bezeten door geesten en van te voren tekenen dat je het materiaal niet naar buiten brengt, dit overkomt Marijke tijdens een cursus van Avatar. Het is een meditatiecursus wordt haar verteld, maar wanneer Marijke besluit om vanwege de manier van zaken te stoppen met de cursus, wordt hier heel vreemd op gereageerd.. Mannen gekleed in oranje die zingend door de straten lopen, wie kent ze nou niet? Inderdaad Hare Krishna. Jesper is sinds zijn 18e lid hiervan. Hij is christelijk opgevoed, maar hij vond hier niet genoeg houvast in. Hij gaat nu door het leven als bedelmonnik. Samen gaan we de straat op om boeken te verspreiden en geld te bedelen. Shabir aka Maiwand Al Aghani met uitspraken als ‘ik snap de aanslag op Charlie Hebdo wel’ en ‘de Sharia in Nederland’ wordt Shabir bestempeld als Radicaal, zelf ziet hij zich als Islamitisch activist. Volgens hem is de huidige wetgeving niet correct. Met de Sharia in Nederland wordt alles beter, benieuwd naar hoe Nederland er misschien ooit uit komt te zien? Ik ga langs bij (ex) leden om te achterhalen wat hun motivatie is en de brandende vraag… Op welke manier ervaren zij geluk? Volg mij in mijn zoektocht naar geluk in Geluk
Gelukkig
Gelukkiger