Welkom in de Suikerbuurt

‘Welkom in de Suikerbuurt’ is een documentaire gemaakt in samenwerking met OOG Radio en Televisie. De documentaire gaat onder meer over de werkloosheid en sociale onrust in de buurt. Ze belicht ook de strijd tussen de bewoners en woningcorporatie Steelande over de vochtproblemen in de wijk.

De Suikerbuurt is een spraakmakende wijk in het dorp Hoogkerk. We bespreken de onderliggende oorzaak van de problemen in deze wijk. Want problemen zijn er genoeg. De buurt staat bekend om haar heftige knokpartijen met de politie, werkloosheid en gezondheidsproblemen. We gaan op onderzoek en willen een antwoord op de waaromvraag.
We laten bewoners, de gemeente, de woningcorporatie en deskundigen aan het woord. We gaan in discussie, bespreken problemen en spreken autoriteit aan op hun verantwoordelijkheid. We duiken in het verleden, maar belichten ook het heden. Want zonder het verleden te begrijpen, kan men niet in de toekomst kijken.

 

Schimmelproblematiek

Het grootste probleem in de Suikerbuurt zijn de schimmelproblemen in de woningen. De bewoners wonen al vele jaren in beschimmelde huizen en zeggen hiervan gezondheidsproblemen te krijgen. In de documentaire spreken we woningcorporatie Steelande die met een verassend antwoord komt.

 

Rellen met de ME

Elk jaar is het weer raak. Heftige rellen tijdens de jaarwisseling is een bekend probleem in de Suikerbuurt. Er heerst een sfeer in de Suikerbuurt wat de escalaties mogelijk maken. Maar waardoor komt dit? De bewoners of de gemeente? In onze documentaire krijgt u meer inzicht op het probleem.

 

Werkloosheid

Met ongeveer 14 procent heeft Hoogkerk-Zuid een hoge werkloosheid. In de Suikerbuurt ligt dit volgens de gemeente vele malen hoger. Burgemeester Peter den Oudsten schatte dit percentage zelfs rond de 30 á 40 procent. Maar hoe komt het dat de meest gezellige volksbuurt zoveel werkloosheid kent? Of is dat juist de reden waarom de volksbuurt zo gezellig is? Wij spreken de bewoners en gemeente om meer inzicht te krijgen op dit grote probleem.

 

De documentaire ‘Welkom in de Suikerbuurt’ geeft u een kijkje in het leven van de Suikerbuurt. De bewoners vinden het namelijk de meest gezellige volksbuurt van Groningen. Kijk onze documentaire en vorm een mening over de problemen, het leven en de mensen in de Suikerbuurt.

 

Kijk voor meer informatie op onze website: http://andriesoord.wix.com/suikerbuurt

Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina:  https://www.facebook.com/welkomindesuikerbuurt?ref=hl