XGN Magazine – Een nieuw gameblad voor de bestaande XGN’er

epicon-update-ga-op-de-foto-met-bners-op-de-xgn-st_sw8q

Er zijn veel Nederlanders die gamen, maar toch telt Nederland  slechts één groot gameblad en dat is de Power Unlimited. Voor een entertainmentproduct dat zo populair is, mag natuurlijk niet slechts één blad bestaan. Maak kennis met XGN Magazine! XGN.nl is een website die al sinds 2005 over videogames bericht. Om een nieuwe dimensie aan de naam XGN toe te voegen, is er XGN Magazine! In dit gameblad kunnen jongens en meisjes alles lezen over videogames en de game-industrie zelf.

Met een unieke mix tussen recensies, impressies, nieuws en specials biedt XGN Magazine de lezer wat het wilt: meer informatie over games, in de karakteristieke XGN stijl!

GamerGate

In de eerste editie van XGN Magazine wordt er gekeken naar de kwestie genaamd GamerGate. Vrouwelijke gamejournalistes- en -ontwikkelaars worden bedreigd en moeten zelfs onderduiken voor alle bedreigingen. Ook in Nederland speelt er een kleinere vorm van GamerGate. Maar wat is het nu precies en hoe is het zo ver gekomen dat er vrouwen met de dood worden bedreigd?

De opkomst van indie-games

Kleine ontwikkelaars die een spelletje maken, wat daarna razend populair wordt en miljoenen keren over de toonbank gaat. Het is de droom van vele kleine gamestudio’s en die droom komt steeds vaker uit. Grote uitgevers staan namelijk in de rij om de games van deze ‘indie-makers’ uit te geven. De games worden steeds succesvoller, maar hoe is die opkomst eigenlijk te verklaren?

Moeilijkheidsgraad van games door de jaren heen

Veel gamers klagen steen en been dat games de laatste tien jaar veel makkelijker zijn geworden en volgens sommigen zijn ze zelfs té makkelijk. XGN Magazine blikt terug op het verleden van de moeilijkheidsgraad, hoe het allemaal begon en of games inderdaad ook een stuk makkelijker zijn geworden.

XGN Magazine

Naast diverse achtergrondverhalen zullen er ook voldoende recensies, impressies en nieuwsberichten in XGN Magazine staan. XGN Magazine biedt net wat meer voor de XGN’er dan XGN.nl zelf!