Moses zijn moeder werd vermoord door zijn vader: “Langzaam drong het besef tot me door: hij maakte mijn moeder dood.”

Moses Johannes deelt zijn indrukwekkende verhaal. Toen hij bijna vier jaar oud was, werd hij geconfronteerd met femicide. Hij was getuige van de moord op zijn moeder, gepleegd door zijn eigen vader. Nu, bijna 27 jaar later, vertelt Moses zijn verhaal.

“De rustige sfeer die in de keuken hing, werd abrupt verstoord door het geluid van rammelende sleutels aan de voordeur. Mijn vader verscheen in de deuropening met een woedend gezicht. Zonder een woord te zeggen, stampte hij naar boven. Mijn moeder, zusje en ik bleven verbijsterd achter in de keuken, onzeker over wat er zou volgen. Plotseling weerklonk het geluid van haastige voetstappen op de trap en daar verscheen mijn vader weer. Zonder aarzelen stormde hij naar de keukenla en trok er met een ruk een hakmes uit. Hij maakte een dreigende beweging, waarna hij mijn moeder met het mes in haar buik raakte. Terwijl hij op mijn moeder bleef insteken, leek de wereld stil te staan. Ze schreeuwde van angst en pijn. In paniek greep ik naar de hand van mijn zusje en samen verscholen we ons met trillende benen onder de keukentafel.

Langzaam drong het besef tot me door: hij maakte mijn moeder dood. Machteloos keek ik vanonder de tafel toe naar de gruwelijke scène die zich voor mijn ogen afspeelde. Mijn moeders geschreeuw vulde de ruimte. Ik wilde haar niet in de steek laten, dus ik bleef toekijken. Misschien kon ik hem tot bedaren brengen, dacht ik ten einde raad. Ik greep mijn vaders been. In een laatste wanhopige smeekbede richtte ik me tot hem: “Papa, papa, asjeblieft!” Maar zijn ogen, gevuld met haat, lieten geen ruimte over voor mededogen. Hij schopte me van hem af en wierp me de kamer in. Alsof ik slechts een hinderlijk obstakel was op zijn pad naar vernietiging.”

Lees het eerste deel van Moses’ verhaal op WendyOnline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *