Boksen is hot. Het is een enorme trend in de fitnesswereld. Je bokst bij bootcamps, met je personal trainer of bij de groepslessen van je sportschool. Waarom trekken zoveel mensen de bokshandschoenen aan?

Boksen doe je niet alleen meer in vervallen panden in achterstandswijken bij de plaatselijke boksschool. Volgens fitnessbrancheorganisatie NL Actief is boksen een van de belangrijkste trends in de fitnessbranche. Sportscholen en trainers bieden massaal nieuwe vormen van boksen aan: boksbootcamps, boksen bij personal training, businessboksen voor ondernemers, virtuele bokslessen op de sportschool, yogaboksen, etc.

“Boksen is een verschrikkelijk gevaarlijke sport. Ik vind wel dat je bij iemand aangesloten moet zijn, om les te kunnen geven in een bepaalde sport.”  Bokstrainer Teus de Kruyf

De opkomst van het boksen is alleen niet zonder gevaren. Fitnessinstructeurs en personal trainers hebben vaak geen achtergrond in het boksen, tot ergernis van de traditionele bokswereld.  Leer je stoten met de verkeerde techniek? Dan liggen blessures op de loer. Binnenkort verschijnt het hele artikel online.

Maar wie zijn al deze nieuwe boksers eigenlijk? 

De reportage ‘Nieuwe Boksers’ laat twee nieuwe gezichten van het boksen zien.

Antoinette Derksen (30) bokst twee keer per week bij haar bootcamplessen. Voor Antoinette was de stap naar de boksschool te groot, maar door de boksbootcamps kan Antoinette ondanks haar reuma fit en zelfverzekerd zijn.

Chris Kamp (48) doet aan ‘business boksen’. Een groep ondernemers die in een paar maanden de basis van het boksen leert, om vervolgens tegenover elkaar in de ring te staan, vaak op een gala voor het goede doel. Ondernemers lijken het boksen steeds vaker te vinden. Hoe brengt Chris het er vanaf in de boksring van het White Collar Boxing Gala?

Bekijk hieronder de trailer van de reportage:

https://www.youtube.com/watch?v=uKl7UT-clSo&feature=youtu.be

Het project op de voet volgen? Volg dan de Instagram-pagina.