In het voetbal moeten verschillende generaties sneller met elkaar werken dan in veel andere bedrijfstakken – en dat gaat niet zonder problemen.  Coaches en trainers zijn opgegroeid in een andere wereld dan de moderne voetballer, die volgens hen op zichzelf gericht is en weinig gezag heeft voor autoriteit. De levenshouding van de nieuwe lichting spelers botst met wat de gevestigde professionals in de traditionele en conservatieve voetbalwereld gewend zijn. Trainers van de oude garde kunnen zich moeilijk inleven in de wereld van voetballers die zich op Instagram als rappers gedragen, maar ze moeten wel het maximale rendement uit diezelfde spelers halen om met elkaar topprestaties te leveren.

Hoe gaan clubs en trainers om met de voetballers van deze tijd? En in wat voor wereld leven die spelers eigenlijk?

Klik op de link hieronder om erachter te komen waar het wringt rond de nieuwe generatie voetballers. Lees hoe clubs en de KNVB in de praktijk werken met deze spelers. En krijg een inkijkje in de wereld van de bekritiseerde, moderne voetballer om die beter te begrijpen.

Hoe de moderne voetballer zijn trainer van de oude garde hoofdpijn bezorgt – en waarom empathie het medicijn is

Op deze website mag je onder meer het volgende verwachten:
–  Dit is Generatie Z: ‘De voetballer van nu wil meepraten, maar geen verantwoordelijkheid’
– De kritische blik van Aad de Mos:  ‘De spelers van nu zijn alleen maar met zichzelf bezig’
_ Waarom voetballers als rappers leven en jij dat mag zien op Instagram
_ Straatvoetballer en presentator Soufiane Touzani breekt lans voor moderne voetballer: ‘Memphis is oneerlijk behandeld’
– Jong Ajax-trainer Michael Reiziger over de vraag hoe je als coach de nieuwe generatie bereikt
– De alomvattende visie van Jong Oranje-bondscoach Art Langeler: ‘Kritiek komt van mensen die onwetend zijn’