Regelmatig komen ze voorbij in het nieuws: jonge briefschrijvers. Kinderen van nog geen 12 jaar, die zich ergens zorgen over maken. Dit is niet nieuw: sinds 1960 verschijnen er brieven van kinderen in het nieuws. Wel zijn de brieven door de jaren heen veranderd. Gingen ze vroeger over kleine lokale onderwerpen, gaan ze nu vooral over groot landelijk of soms wereldwijd nieuws. Hoe kan dit? En betekent dit dan ook dat kinderen tegenwoordig meer met het nieuws bezig zijn dan vroeger? 

In De Briefschrijvers nemen we je mee in de verhalen van drie jonge briefschrijvers, die hun brieven in drie heel verschillende perioden schreven. Eén van hen schreef een brief in 2017, één van hen in 1997 en één van hen in 1969. Wat was/is hun relatie met nieuws?

[vsw id=”cqifAH63enM” source=”youtube” width=”1920″ height=”1080″ autoplay=”no”]

Meer weten? Kijk op de site of volg De Briefschrijvers op Facebook.