“ADE trekt weer volle zalen.” “De rek is uit de Nederlandse dance.”“Electronic Dance Muziek draagt universeel optimisme uit.” De dance industrie ligt de afgelopen weken wederom onder een vergrootglas. Het Amsterdam Dance Event trok in 2017 een recordaantal bezoekers en artiesten. Dance muziek is in trek. Steeds meer radiostations draaien dance. Volgens statistieken van 538 is bijna de helft van alle Nederlanders (46%) een liefhebber van dance. 7 op de 10 Nederlanders ziet dance als onderdeel van de Nederlandse cultuur. Maar, hoe ziet die dance industrie er eigenlijk uit? En wat als je helemaal onderaan die industrie staat?

In ‘De wereld van dancemuziek’ nemen we een kijkje in het leven van Sjeng Schelvis, die draait onder de naam Sonny Bass. Hij neemt ons mee naar zijn werk, zijn familie, oude bekenden en de eerste club waar hij draaide.

Ook beantwoorden grote Nederlandse deejays brandende vragen van jonge deejays en producers, en beschrijven we in detail wat dance labels doen en hoe een scoutingproces er uitziet.

De hele productie is te vinden op www.dancemuziek.nu!