Theo Bos was de laatste Nederlander die het deed. Overstappen naar een andere sport. Met name nu de Olympische Spelen in aantocht zijn, wagen sporters nog gauw de kans om zich te specialiseren in een sport waarin ze denken kans te maken. Maar overstappen gaat niet zomaar. Het kost tijd. Wat heb je nog meer nodig om een succesvolle overstap te maken? En hoe gaat je lichaam ermee om? In een groot achtergrondverhaal leggen een aantal deskundigen dat uit.

Daarbij schreef ik namens Helden Online vier portretten met topsporters die de overstap naar een andere sport waagden. Bijvoorbeeld baanwielrenster Laurine van Riessen. Zij kan geschiedenis schrijven door de eerste Nederlandse sporter te worden die zowel op de Winterspelen (bij het schaatsen) als op de Zomerspelen een medaille behaalt. Zij vertelt of dit ook haar drijfveer was om te switchen.

Verder een portret met triatlete Pien Keulstra, die onthult waarom zij schaatsen toch niet zo leuk vond ondanks twee nationale titels als jongste winnares ooit. En is er een portret met de tweevoudig wereldkampioene sprint Brittany Bowe, die vertelt waarom ze haar eerste liefde basketbal verliet voor de ‘kleine sport’ schaatsen. Tot slot legt Timothy Beck uit hoe hij zijn bizarre carrière beleefde en hoe hij atletiek en bobslee combineerde.

Benieuwd naar de verhalen? Bekijk ze hier: https://topsportswitch.wordpress.com/ of op heldenonline.nl.

Of beluister alvast een kort fragmentje van Beck over de ‘kleine sport’ bobslee.