Gespierde biceps, een brede rug en een droge sixpack. Instagram staat vol met fitboys en fitgirls. Regelmatig sporten en op voeding letten is een steeds grotere hype in Nederland en hierdoor leeft de bodybuilding in Nederland ook helemaal op. Elk jaar doen er steeds meer mensen mee aan een wedstrijd.

Maar hoe gezond is het trainen voor zo’n wedstrijd? Veel atleten hebben last van blessures die bijna maandelijks terugkomen. Veel voorkomend zijn gescheurde pezen of een schouderspier die continu zeurt. Het maakt het trainen nog zwaarder dan het al is. Daarnaast gebruiken ook veel atleten supplementen. Whey proteïne shakes, beter bekend als eiwitshakes, worden meerdere keren per dag achterover gegooid na een training. Het is bovendien makkelijker en sneller dan een maaltijd. Maar is zo’n eiwitshake wel een goede maaltijd vervanger en heb je het wel echt nodig?

Atleten gebruiken niet alleen supplementen, maar ook het gebruik van anabolen steroïden is iets wat voorkomt in de bodybuildingwereld. Wat doet dat met je lichaam en welk effect heeft het gebruik op de bodybuildwereld in Nederland? Sterk en fit sprak met meerdere professionals om te kijken hoe gezond bodybuilding is en hoeverre atleten de druk voelen om verboden middelen te gebruiken.

Daarnaast wordt er elke maand een beginnend wedstrijdatleet en een al bekende wedstrijdatleet geïnterviewd hoe zij zich voorbereiden op wedstrijden en hoe zij het trainen ervaren. Zeker interessant, omdat iedereen zijn eigen weg naar de top heeft.

Alle artikelen, interviews en recepten zijn te vinden op www.sterkenfit.com