Op 12 september 2017 kopt het Algemeen Dagblad: “Nederland verliest zijn status als topsportland”. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau moet het sportbeleid veranderen om dit te voorkomen, anders leidt dit tot minder sportdeelname en zullen de topsportprestaties ook dalen. Wat doen de (nationale, regionale en lokale) overheden hieraan en wat doen zij om topsporttalenten te ondersteunen in Flevoland? En wat doen de jonge Flevolandse topsporters om de top te bereiken?

(Tekst gaat door onder tweet)

Deze productie bestaat uit twee onderdelen: video’s en een verzameling artikelen.

In de video’s ontmoeten we jonge topsporters die op het punt staan om door te breken in hun sport. Hoe combineren ze sport met school? En hoe komen ze rond? Deze video’s worden uitgezonden door Omroep Flevoland en zijn ook op de website van de omroep terug te vinden.

In de artikelen op de aparte website is te lezen over de verschillende financiële aspecten. Zo wordt bekeken wat de (nationale, regionale en lokale) overheid investeert in (top)sport, talentherkenning en -ontwikkeling in Flevoland. Verder wordt gekeken naar de combinatie van school en sport, hoe topsporters de topsport en hun sociale leven combineren, en wat de weg is van breedtesporter naar topsporter. Ook behandelen we dat de populariteit van sport relatief is en dat topsport echt niet (altijd) een goudmijn is.

Trailer:

(Na trailer een kijkje achter de schermen)

Achter de schermen bij voetbalster Ashleigh Weerden

https://www.instagram.com/p/BdcchMtFy-8/