Je bent jong en kunt dus álles aan. Hoe kan je dan depressief zijn?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is depressie in 2030 de grootste ziekte op aarde en ook jongeren ontspringen die dans helaas niet. Jonge mensen die in de startblokken van hun leven en carrière staan lijken juist steeds meer aan psychische ziektes ten prooi te vallen. Toch is het een tijd waarin alles draait om presteren, nog steeds not done om te vertellen dat je depressief bent.  Want wat nu als het helemáál niet zo goed met je gaat en je het nut er niet meer van inziet om ‘s ochtends je bed uit te komen?

Depressie bij jongvolwassenen en in het bijzonder studenten is de afgelopen twintig jaar flink toegenomen. Voor mijn afstudeerproductie ben ik op zoek gegaan naar de redenen hierachter.  Daarvoor heb ik deskundigen het hemd van het lijf gevraagd naar prestatiedruk, depressie en de relatie tussen deze twee begrippen. Aan de hand van het verhaal van vier jongeren dompel ik je voor even in die ándere kant van die prestatiemaatschappij.  Een hele donkere kant die je waarschijnlijk nog niet kent. Ik hoop dat je nieuwsgierig geworden bent en mij wil volgen in een weg vol hobbelige, ongebaande paden.

Meer zien? Kijk ook eens op: https://www.facebook.com/JongDepressief/