Mensen uit Zwolle. Is dat een soort Humans of New York? Bijna! Het draait inderdaad om de persoonlijke verhalen van Zwollenaren. De  verhalen van de mensen om ons heen. Maar dan gericht op één thema: het hokjesdenken.

De zwerver, een junkie, de man met de lange baard. We stoppen de mensen om ons heen in hokjes, zonder eerst een gesprek met hen aan te gaan. Hokjesdenken. Waarom doen wij dit? En is dit onterecht of heeft het ook een positieve kant?

Die vragen worden beantwoord in de productie Mensen uit Zwolle. Ook zijn er een aantal Zwollenaren, die graag hun persoonlijk verhaal met ons willen delen. Een ex-gedetineerde, ex-verslaafde, een dakloze. Vaak is er meer aan de hand dan u van tevoren denkt. Plaatst u de persoon nog steeds in hetzelfde hokje of bent u na het lezen van de interviews van mening veranderd?

Een beeld zegt veel, maar niet alles.

There is a story behind every person. There is a reason why they’re the way they are. Think about that before you judge someone.

Oftewel:

Als we nou eens alle mensen in een hartje stoppen, in plaats van een hokje?

Nieuwsgierig? Mensen uit Zwolle heeft ook een Facebookpagina.  Om de gehele productie te kunnen lezen gaat u naar de website.