Heb jij altijd al eens willen weten hoe het écht voelt om hoofdtrainer te zijn in de Eredivisie? En om te werken met topvoetballers? De Voetbaltrainer volgde een week lang Ron Jans (PEC Zwolle), Michael Jansen (Vitesse onder 15) en Mischa Visser (Be Quick 1887 én toegelaten tot de cursus Trainer Betaald Voetbal). Alle deuren gingen open: tactische besprekingen, individuele gesprekken, kleedkamermomenten, analyses, trainingen, pedagogisch omgaan met moeilijke (jeugd)spelers. Werkelijk overal was De Voetbaltrainer bij. Alles werd besproken. En ook alles werd gedeeld. Met jullie!

De week werd vastgelegd in diepgaande, losstaande verhalen waarin is ingezoomd op één specifiek thema. Bijvoorbeeld: Hoe zorg je dat de wisselwerking tussen aanvallers optimaal getraind wordt? En: Hoe ga je om met tegenslagen? PEC Zwolle verkeerde in degradatienood in de week dat De Voetbaltrainer meeliep. Wat komt er dan op je af als trainer? Welke keuzes maak je? Wat doe je als spelers níet tevreden zijn? Hoe bewaar je de rust? Hoe ga je om met de media?

Naast de vier losse verhalen zijn er gedurende de week ook talloze video’s gemaakt. Heb je altijd al eens willen zien hoe de tegenstanders daadwerkelijk worden geanalyseerd? En hoe ze bij profclubs daadwerkelijk de nieuwe Lionel Messi opleiden? Of hoe je als amateurclub zonder noemenswaardige spelersvergoedingen tóch overeind kan blijven in de top? Kruip een week lang in de huid van een (toekomstig) toptrainer door de producties van De Voetbaltrainer. Ervaar hoe het is, wat je moet doen en moet laten om de top te bereiken. Welke keuzes maak jij?

VERHAAL RON JANS
Wil jij alle verhalen lezen of de video’s bekijken waar in dit verhaal veel naar verwezen wordt? Word dan lid van De Voetbaltrainer. Neem een abonnement op het vakblad, de mediatheek, trainingsplanner of alle drie!

Ook voor de jeugdtrainers is er genoeg concrete informatie om mee verder te kunnen. Michael Jansen, Ron Jans, Jan Dirk van der Zee (KNVB) en Anouk Spruit (wetenschapper) laten hun licht schijnen over de rol van de jeugdtrainer in de opvoeding. Hoe benader je kinderen of juist niet? Heeft het nut om te schreeuwen? En welke rol spelen de ouders? Volg de sociale kanalen van het Friesch Dagblad (@FD_sport of @SportredactieFrieschDagblad) en lees daar binnenkort meer over!