Hartkloppingen, een opgejaagd gevoel of spontaan buikpijn. Stress kennen we allemaal, toch hoor ik bij één van de gelukkigen die het niet zoveel ervaart. Ik ben simpelweg niet zo’n stresskip, dacht ik. Totdat ik vier dagen doorbracht in een stiltehuis. Vier dagen alleen maar stilte, rust en meditatiemomenten. Daar, waar ik als kalm persoon juist helemaal op mijn plek moest zijn, voelde ik haast en onrust. Kunnen wij door ons hectische leven echte rust niet meer ervaren? En wat betekent dit voor de toekomst?

Voor 37 procent van de werknemers is stress de belangrijkste reden om thuis te blijven, blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van 2015. In de productie voor print wordt gekeken naar hoe ons lichaam hier mee omgaat. Stress kun je zelf verminderen, met je lichaam én gedachten. Maar hoe doe je dat? En betekent dit dat onze toekomst er stressloos uitziet?

Kan je niet wachten en wil je nu al de pauze-knop van het leven indrukken voor minder stress? Op Ready, set… Pause!  lees je wat je kunt doen, waar je over kunt nadenken of naar kunt luisteren voor meer rust in jouw leven. Zo lees je over hoe de manier van kiezen jouw rust beïnvloedt of ervaar je een mindful moment met de gelijknamige podcast.

Nieuwsgierig? Bekijk Ready, set… Pause!