Ouderdom is geen reden om iets bij te leren

Ouderen die in een verzorgingstehuis wonen, hebben vaak niet genoeg aan kruiswoordpuzzels of de bingo. Sommige willen ook graag wat bijleren. Daarom heeft Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan een intiatief opgezet. Jongeren die ouderen les geven. Dit gebeurt op universitair niveau, maar kan ook op HBO-niveau gedaan worden. Ik sprak met een van deze studerende docenten. Clim Wijnands is vijfdejaars student kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij geeft al een jaar les aan ouderen in de verzorgingstehuizen via de Stichting Oud geleerd, Jong gedaan. Ik zocht hem op en dat bezoek leidde tot de volgende reportage:

Stichting Oud Geleerd, Jong Gedaan is een project die zich inzet voor de welzijn van senioren. Door middel van collegereeksen, gegeven door studenten, worden de ouderen gestimuleerd om zich te ontwikkelen en actief bezig te blijven. Ook helpt tegen de vereenzaming van de ouderen. Zou jij meer willen weten over de stichting en wat zij precies doen en waar ze voor staan, klik dan hier om direct naar hun website te gaan.

 

Indien jij wilt weten wat ouderen van deze lessen vinden, klik dan hier voor het verhaal van mijn collega Raya.