Rechten van voetbalsupporters geschonden?

Begin november werden supporters van Willem II in Amsterdam vastgehouden op het centraal station. Weinig eten en drinken, geen toiletten en geen bewegingsruimte. Werden hier mensenrechten geschonden?

Volgens Matthijs Keuning, initiatiefnemer van het Supporterscollectief Nederland wel. “Dat zijn wel de verhalen die wij horen. Als je urenlang wordt vastgehouden zonder eten of drinken en ook niet weet waar je aan toe bent…”

“Als je van een bepaalde plek wordt weggehouden of iets dergelijks kunnen we dat nog begrijpen.” Dat was nu niet het geval. Uiteindelijk moesten supporters verplicht naar de wedstrijd, terwijl ze hier eigenlijk geen zin meer in hadden. “De manier waarop dit gegaan is kan eigenlijk niet.”

Hou de website in de gaten voor meer over dit onderwerp, met onder meer een reactie van de KNVB!