Maarten Kors voelde zich gesteund door oproep en kapte met Facebook

Nadat hij op 8 april 2018 de uitzending van Zondag met Lubach zag over Facebook, wist hij het zeker. Hij stopte direct met Facebook vanwege de manier waarop het sociale netwerk zorgt voor een inbreuk op de privacy.

Maarten Kors is zich bewust van de gevaren die gepaard kunnen gaan met de massale dataverzameling van Facebook. “We leven in de meest democratische en veilige wereld die we ooit gekend hebben, maar het kan ook op elk moment misgaan. Dan is het eng dat er zulke gedetailleerde en persoonlijke profielen zijn samengesteld van mensen”.

Rob van der Mee is directeur van een reclame- en adviesbureau en houdt zich elke dag bezig met social media en dan vooral met Facebook. Hij meent dat de dataverzameling van Facebook door mensen voor lief wordt genomen vanwege de geboekte resultaten. Bovendien is de data goud geld voor adverteerders. “Het is een heel goedkoop medium waarmee je hele grote groepen mensen kan bereiken”, zegt hij.