Facebook opnieuw niet duidelijk over gevolgen privacybeleid

 

Onlangs kwam Facebook weer in het nieuws: persoonsgegevens werden opnieuw doorverkocht en daarmee schendde het miljardenbedrijf wederom het recht op privacy. Volgens Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom, informeert Facebook net als in 2017 haar eigen gebruikers niet goed over het privacybeleid.

In maart dit jaar werd Facebook opnieuw aan de schandpaal genageld: het bedrijf maakte zich wederom schuldig aan het doorspelen van gevoelige informatie over haar gebruikers. Het resultaat? 87 miljoen mensen werden slachtoffer van datamisbruik, inmiddels beter bekend als het Cambridge Analytica schandaal.  Ook werd bekend dat Facebook op andere websites een pixel laat meekijken, waaronder op websites van zorgverzekeraars. Is dit illegaal en ongevraagd? Of geven we stiekem zelf toestemming voor deze bevoegdheden?. “Mensen klikken op ‘okee’ bij cookies neerzetten maar daar zit een heel privacy beleid achter. Het probleem is dat verdere consequenties helemaal niet helder zijn”, aldus Hans de Zwart.