Persoonlijk statuut

foto

Ik vind het erg belangrijk dat mijn artikelen waarheidsgetrouw zijn. Mijn lezers hebben hier recht op en zo hoort de journalistiek ook te zijn naar mijn mening. Face-to-face interviews neem ik altijd op. Zo kan ik altijd bewijzen dat bepaalde dingen echt zijn gezegd en zo kan ik nauwkeurig citeren en het interview uitschrijven naar een goed artikel. Ook maak ik altijd gebruik van meerdere bronnen, zodat de lezer alle kanten van het verhaal kan lezen. Ik zal altijd mijn bronnen vermelden, behalve als één daarvan anoniem wil blijven en de nieuwswaarde om de naam te noemen niet hoog ligt.

 

Ik hecht veel waarde aan mijn lezers. Zonder lezers heeft het naar mijn idee ook geen nut om mijn artikelen te publiceren. Daarom vind ik interactie met het publiek erg belangrijk. Zij kunnen mij feedback geven en mij als het nodig is ook helpen met het zoeken naar informatie. Qua social media gebruik ik alleen Twitter voor de interactie met mijn lezers. Al mijn andere sociale kanalen vind ik te privé om voor dit te gebruiken. Reacties en tips zijn dus altijd welkom! Want ik leer graag. Maar het moet allemaal wel op een nette manier gaan. Een discussie kan naar mijn mening prima, want we wonen in een land waar we onze mening mogen laten horen, maar wel graag op een nette manier.

 

Ik zal als journalist altijd onafhankelijk proberen te zijn. De tijd van advertorials is natuurlijk wel aangebroken en zo nodig zal ik hier aan meewerken, maar ik zal hierin altijd laten weten aan mijn lezers dat het gaat om betaalde content. Mijn lezer moet duidelijk te weten krijgen wat voor artikel ze van mij lezen.

 

Volg mij op Twitter als u meer wilt weten!