Onbegrensd in de grote kantine van Windesheim

Terwijl een paar krokketen in de frituur verdwijnen loopt Seline naar een student die een portie patat bestelt. ‘‘Tweemaal alstublieft’’, zegt de student. ‘‘Komt voor elkaar’’, zegt Seline met lach. Ondanks dat Seline het syndroom van Down heeft, werkt ze al ruim acht jaar onbegrensd in de grote kantine van Hogeschool Windesheim. Seline is de vrolijke noot achter de balie. 

Welk dier zou je kiezen om jezelf te omschrijven?

Seline kijkt op en lacht: ‘‘Een leeuw, want leeuwen grommen en zijn stoer. Daarnaast ook een paard! Ik hou erg van paardrijden, dit deed ik altijd in Steenwijk, maar helaas is die manage nu gestopt.’’

Hoe ben je bij Windesheim terecht gekomen?

‘‘Ik was al een tijd opzoek naar een baan, en kon niet echt iets vinden. Uiteindelijk ben ik bij Windesheim beland. Na een gesprek met leidinggevende Ingbert en na goedkeuring van mijn ouders kon ik beginnen in de grote kantine van Windesheim. Hier werk ik nu acht jaar en inmiddels onder een vast contract.’’

 Wat vind je het leukst aan je werk?

‘‘Koken vind ik erg leuk om te doen, en waar kan dat beter dan in een grote keuken. Snacks frituren en het opscheppen van patat vind ik het leukst om te doen. Ook al is patat klaarmaken niet echt koken, het is toch een van bezig zijn in de keuken.’’

Snoep je wel eens?

‘‘De geur van patat is heel verleidelijk maar ik snoep niet.’’

Heb je een favoriete snack?

‘‘Ik hou vooral van gezond eten. Ik ga dan toch voor een broodje gezond of een wrap!’’

Wat zijn je hobby’s?

‘’Ik vind dansen heel erg leuk, ik doe het achter de balie en dans ook in de sportschool. Zumba vind ik erg leuk om te doen. Naast dat het heel gezellig is, voelt het ook alsof ik geen beperking heb.’’

Seline aan het werk in de kantine