Apple wil aan nieuwe telefoons emoji’s met lichamelijke beperking toevoegen

Sinds de opkomst van social media is de emoji, beter bekend als emoticon, niet meer weg te denken uit het versturen van berichtje via populaire apps als Facebook en Whatsapp.

Telecomgigant Apple wil dat er bij het scala aan emoji’s die er nu al zijn, 1315 in de recentste versie van Whatsapp, nog dertien bijkomen. Maar dan met en lichamelijke beperking. Op dit moment zijn hier nog een emoji’s van. Het bedrijf vindt dat hier verandering in moet komen en heeft dertien nieuwe emoji’s voorgelegd aan het Unicode Consortium. Deze organisatie bepaald of de emoji’s toegelaten kunnen worden tot een nieuwere versie van een software.

De emoji’s geven verschillende beperkingen weer. Apple heeft aangegeven onder meer een man en een vrouw in rolstoel te willen afbeelden, daarnaast moeten er ook poppetjes op krukken komen. Daarnaast komt er ook een emoji van een persoon met prothese. Ook voor mensen met een auditieve of visuele beperking komen er een emoji’s. Iets wat lang niet altijd direct opvalt. Zo komt er een emoji met een gehoorapparaat en blindengeleidehond.

Volgens Apple zijn er op dit moment te weinig emoji voor mensen met een lichamelijke beperking. Het bedrijf wil dat mensen met een lichamelijke beperking zich door de nieuwe emoji zich ook digitaal betrokken voelen tot de samenleving.

Als de Unicode Consortium de nieuwe emoji toestaat, dan worden deze in het begin van 2019 aan nieuwe Apple modellen toegevoegd.