‘Depressieve Mensen Zijn Niet Gek’

 

Jongeren zijn steeds vatbaarder voor depressies, burn-outs en angststoornissen, en de vraag blijft: wat kunnen we doen? Het is soms heel moeilijk in te schatten wat een depressief persoon nodig heeft om de dag door te komen. Vaak weten zij het zelf niet. Toch ben je als ouder, vriend(in), mentor, of gewoon als bekende, betrokken bij deze persoon. Waarschijnlijk wil je hem – of haar – graag helpen, maar waar moet je beginnen? Charel Demmers is twee jaar lang depressief geweest. Nu ze op die tijd kan terugkijken vertelt ze hoe de mensen in haar leven haar hebben geholpen, hoe juist niet, en hoe de maatschappij soms misconcepties heeft over depressies.

Lijdt jij of iemand die je kent aan een depressie? Klik hier voor contact met lotgenoten, hier voor contact met de Depressie Vereniging en hier voor tips over wat je zelf kan doen.

 

Print Friendly, PDF & Email