Kunstzinnig wetenschapsmuseum opent binnenkort in Amersfoort

AMERSFOORT – “Angst is voor mietjes, aanraken verplicht!” is het motto van het Knopjesmuseum dat 12 februari zal openen in Amersfoort. Dit wetenschapsmuseum is een project van kunstenaarscollectief De Spullenmannen, die al jaren de grens tussen kunst en wetenschap verkennen.

Het museum zal bestaan uit verschillende installaties, waarmee het publiek kan spelen, een experiment mee kan doen of beide tegelijk. De interactie begint vaak eenvoudig, maar naarmate je langer doorgaat kan je een zekere verdieping bereiken. “Dat is wat we leuk vinden, dat je gewoon eindeloos door kunt leren”, aldus Diana Wildschut. Zij en Harmen Zijp zijn beide de kunstenaars, wetenschappers en initiatiefnemers achter dit project.

Het museum is qua opbouw ook creatief: het is een labyrint, ontwikkeld door twee andere kunstenaars, Laura van der Zee en Christiaan Schuinder. Elke kamer heeft een ander thema en door de opbouw is het mogelijk om te verdwalen in het museum.

Print Friendly, PDF & Email

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.