Grootste deel internationale studenten wil in Nederland blijven na studie

Internationale studenten die een volledige studie volgen in Nederland zouden hier ook graag werk vinden. Uit een enquête van Erasmus Magazine (EM) blijkt dat 62 procent van de internationale studenten in Nederland wil blijven na zijn of haar studie. Daar komt nog bij dat 19 procent van de internationale studenten nog niet weet wat ze willen doen na het behalen van een bachelor- of masterdiploma. 

Niet elke student is even positief over zijn of haar kans op de Nederlandse arbeidsmarkt volgens EM. Studenten van buiten de Europese Unie maken zich bijvoorbeeld zorgen over het vinden van een vaste baan voor het verlopen van hun verblijfsvergunning. Een ander obstakel dat door veel internationaal studenten ervaren wordt is de taal. Bij veel werkgevers is het spreken van Nederlands namelijk een vereiste.

Meer weten over de ervaring van internationale studenten en Nederlandse taal? Kijk dan morgen naar onze video: Nederlands, wel of niet leren als internationaal student?