SHORTLIST ZWOLSE BESTE 2021!

Daar is-ie dan, de Shortlist van Zwolse Beste 2021, de prijs voor de beste journalistieke afstudeerproductie van Windesheim van het afgelopen jaar! De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

Sander Dekker met Hoe een paardenschuur in Nijeveen moest uitgroeien tot spil in de internationale cocaïnehandel – Journalistiek Zwolle

Sümeyye Ersoy met Vluchten en opnieuw beginnen: zo gaat integreren Somalische vrouwen uit Gelderland af – Journalistiek Zwolle

Aäron Loupatty met Met Afvallen en Opstaan: Mijn weg naar een gezond leven – Journalistiek Zwolle

Marlies Streppel met Documentaire: De kracht van het kastje – Journalistiek Zwolle

Dominique Voss met Het piept en het kraakt in de ggz: er zijn nog 75.000 wachtenden voor u – Journalistiek Zwolle

Geertjan Lassche

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de diplomering op woensdag 29 september 2021 in het Auditorium. Niemand minder dan Geertjan Lassche, Journalist van het Jaar 2020 (foto cover Villamedia), is bereid gevonden de jury voor te zitten. De gelauwerde documentairemaker en bedenker van #Frontberichten zal de genomineerden toespreken en de prijs uitreiken. De jury bestaat verder uit de winnaar van Zwolse Beste 2020: Nienke van der Wal met DE OOGGETUIGE: Ervaar de Tweede Wereldoorlog door hun ogen – Journalistiek Zwolle, en ondergetekende. De jury weegt bij de beoordeling de speerpunten van onze opleiding mee: constructieve, crossmediale en ondernemende journalistiek.

 

 

Meije gaat viral!

Hij ontbreekt op de Longlist of de Shortlist van Zwolse Beste, maar een bijzondere vermelding verdient de afstudeerproductie van Meije Dijkstra: Probleemwijken, 16 Jaar Later – Assen-Oost (hoe aso-tv een culthit werd) – Journalistiek Zwolle. Zijn productie gaat viral op YouTube, met inmiddels bijna 440.000 views!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply