Koninklijke escapades man Wilhelmina onderzocht in podcastreeks ‘De erfenis van Hendrik’

Prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina heeft allerlei mogelijke schandalen op zijn naam staan. In de podcastreeks ‘De erfenis van Hendrik’ gaat Rik Bronkhorst, verslaggever bij Omroep Gelderland én afstuderend student journalistiek, in op de koninklijke escapades van de prins-gemaal.

‘De erfenis van Hendrik’ bestaat in totaal uit drie afleveringen. In de eerste aflevering spreekt Rik met koningshuisdeskundige Reinildis van Ditzhuyzen en historicus Berthus Maassen over de persoon Hendrik.

In aflevering twee komt historicus Dik van der Meulen aan het woord. Hij heeft ontdekt dat de prins-gemaal in ieder geval één buitenechtelijk kind heeft. En bastaard Frenk der Nederlanden, die familie is van de huidige koning Willem-Alexander.

In de derde en laatste aflevering spreekt Rik bastaarddeskundige Hanno de Iongh, die hem alles kan vertellen over de mogelijke buitenechtelijke kinderen die de Nederlandse koninklijke familie kent. Ook bezoekt hij Jannie Vermeer en Bartus Vos in Uddel, een dorp op de Veluwe waar Hendrik graag ‘jaagde’, maar niet alleen op wild.

In ‘De Erfenis Van Hendrik’ wordt de luisteraar meegenomen door het roerige leven van de prins. Van sappige geruchten tot Hendriks leven op paleis ’t Loo in Apeldoorn, geen detail wordt achterwege gelaten. Benieuwd of Rik tijdens zijn zoektocht nog meer bastaarden tegenkomt? Beluister de nieuwe podcast ‘De erfenis van Hendrik’ binnenkort in uw favoriete podcastapp.

De podcast is binnenkort te horen bij Omroep Gelderland. Beluister hier vast een teaser: 

 

Geef een reactie