Vakbond FNV heeft een ultimatum gestuurd naar werkgevers in het streekvervoer. Volgens de vakbond is de werkdruk veel te hoog voor de werknemers. De bond wil afspraken gaan maken om de druk te verminderen. Voldoen zij niet aan de eisen van de bond, dan zijn stakingen onvermijdelijk.

 

Volgens Paula Verhoef, eerste cao-onderhandelaar van de FNV, worden de chauffeurs uitgeknepen en opgejaagd. ,,ze draaien vaak diensten van 4 uur achterelkaar zonder dat ze naar het toilet kunnen. Dat is onverantwoord en zo gaan wij niet door. Onze mensen zijn geen coureurs.”

 

De FNV vroeg samen met de buschauffeurs aandacht met een ludieke actie, waarbij ze dixi’s achter een bus zetten. Hoewel er al veel onderhandelingen hebben plaatsgevonden, vonden de werkgevers het niet nodig om naar de vele signalen van hoge werkdruk te luisteren.

 

,,De buschauffeurs draaien over het algemeen te veel uren om fatsoenlijke pauzes te kunnen nemen. Daarom hebben wij als FNV de streekvervoersbedrijven een ultimatum gesteld tot aan de feestdagen. Mochten de werkgevers hier niet aan voldoen, dan roepen wij onze leden aan tot staken”, aldus Mariëtte van Dijk, persvoorlichter sector vervoer.

Print Friendly, PDF & Email