Amersfoortse jongeren zitten iets beter in hun vel dan hun leeftijdsgenoten

Amersfoortse jongeren voelen zich in coronatijd gemiddeld iets gelukkiger dan leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit onderzoek van AD Amersfoortse Courant onder de leeftijdsgroepen 18 tot 24 jaar en 25 tot 34 jaar. Redenen zijn positieve persoonlijke ontwikkelingen, het hebben van minder verplichtingen en het hebben van meer rust.

Uit landelijk onderzoek door I&O Research in maart van dit jaar blijkt dat 63 procent van de Nederlandse jongeren (veel) minder gelukkig is. Een minder groot percentage koos voor even gelukkig (26 procent) en (veel) gelukkiger (10 procent).

In Amersfoort gaven 89 jongeren aan de hand van een enquête antwoord op de vraag hoe hun belevingswereld is veranderd in coronatijd. Hierbij gaf een kleiner aantal jongeren dan het landelijk gemiddelde aan zich minder gelukkig te voelen dan vóór de coronacrisis (58,4). Het percentage even gelukkig (27) en (veel) gelukkiger (12,4) is iets hoger.

‘Ik maak er het beste van’ en ‘ik heb aan mezelf kunnen werken’ zijn veelvoorkomende antwoorden van Amersfoortse jongeren. ,,De gemeente merkt ook dat jongeren veerkrachtig zijn”, bevestigt woordvoerder Donate Schuil van de gemeente Amersfoort. ,,Jongeren geven aan te snappen waarom het even zo gaat.”

Het complete nieuwsbericht lezen? Klik dan hier.

Meer weten over hoe het Amersfoortse jongeren verging in de coronaperiode? Maak kennis met de vier Amersfoortse jongeren Pepijn Maat (DJ), Daniëlle Wintermans (verpleegkundige), Nienke Luijckx (LAKS voorzitter) en Jerry (vluchteling). De artikelen zijn gepubliceerd in de Amersfoortse Courant.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply