Wereldvoetbalbond FIFA blijkt al tientallen jaren geïnfecteerd met een hardnekkig corruptievirus. Slinkse bestuurders en louche marketingjongens konden jarenlang ongestoord hun gang gaan totdat de FBI in 2015 de jacht op hen opende. Nu staat FIFA, na tal van arrestaties, verbanningen en beschuldigingen, voor de grootste uitdaging in haar 112-jarig bestaan: de eigen organisatie uit het moeras van steekpenningen, smeergeld en omkoping trekken.

Sinds Sepp Blatter in mei 2015 aftrad als FIFA-voorzitter, heb ik mij gestort op dit onderwerp samen met onderzoeksjournalist Koen Voskuil. We bouwden een netwerk op, maakten het nieuws van dichtbij in Zürich en Praag en publiceerden  bijvoorbeeld het spraakmakende stuk over Nederlandse misstanden: (http://www.ad.nl/ad/nl/1016/Nederlands-voetbal/article/detail/4079955/2015/06/18/Holland-Belgium-Bid-zweeg-over-corruptie.dhtml).

En hoewel de storm aan publicaties inmiddels is gaan liggen, blijf ik de ontwikkelingen bij de FIFA met een kritische blik volgen. Op emielpoelert.wordpress.com vindt u alle recente publicaties over affaires die gelieerd zijn aan de FIFA.