Heb ik vandaag wel genoeg water gedronken? Krijg ik nog genoeg uren slaap om wallen te voorkomen? Ben ik nog maatje 36, of moet ik weer een crash dieet volgen? Voortdurend bezig zijn met je uiterlijk is de dagtaak van een topmodel, maar steeds meer ‘normale’ mensen zijn hier in hun dagelijks leven echter ook druk mee bezig.

Ben je niet zo knap? Dan word je daar op afgerekend. Vandaag de dag is uiterlijk maatschappelijk gezien heel belangrijk. We dromen weg bij perfectie, sterker nog: we zijn misschien verslaafd aan perfectie. Hoe komt het dat uiterlijk zo belangrijk is geworden en wat zijn de gevolgen hiervan?

In mijn verhaal ‘Een bombardement aan schoonheid’ ben ik het gesprek aan gegaan met verschillende specialisten: twee hoofdredactrices van glossy’s, een vlogger, een aantal onderzoekers, een modefotograaf, een visagist van bekend Nederland en twee powerfeministen. Deze interviews heb ik verwerkt in een multimediale productie.

Als de beelden weer naast elkaar worden gezet is het net alsof ik een tweeling zie. Het gezellige kleine propje, naast haar knappe zus met meterslange benen en een zandloperfiguur

Naast het hoofdverhaal zal je twee extra pagina’s aantreffen. Eén verhaal waarin je meer te weten komt over escapisme: waar komt die drang vandaan om weg te willen dromen bij perfectie? Ik spreek met iemand die als gevolg van een burn-out wegvluchtte in een fantasiewereld. Ten slotte zal je een productie tegenkomen waarbij ik mezelf voor de leeuwen heb gegooid en van top tot teen gephotoshopt ben. “Als de beelden weer naast elkaar worden gezet is het net alsof ik een tweeling zie. Het gezellige kleine propje, naast haar knappe zus met meterslange benen en een zandloperfiguur.”

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor de website.

Voor extra nieuwtjes en backstage beelden volg dan deze Instagram of Facebook.