Een leven lang in Luttelgeest

“Tomatensoep of kippensoep?” Op een kar worden twee grote pannen soep naar binnengereden. Ongeveer vijftien personen schuiven aan de langwerpige tafels die netjes gedekt zijn met witte kleedjes, borden en bestek. Op een aantal van de tafels staat een wijnglas met wat bloemen erin. Het is etenstijd in de Bosfluiter, het verenigingsgebouw in Luttelgeest. Hier…

Trailer: Een leven lang in Luttelgeest

Wat als steeds meer voorzieningen in je dorp verdwijnen, waardoor steeds meer ouderen zich genoodzaakt zien te verhuizen? Dat vroegen Luttelgeestenaren Nelleke en Marian zich ook af. Daarom bedachten zij een wekelijkse bijeenkomst die ze ‘de Ontmoeting’ noemden. Het doel van de Ontmoeting? Luttelgeest leefbaar houden. Elke week, twee keer per week komt een groep…

Nederlanders zijn de grootste voedselverspillers

Nederlanders zijn de grootste voedselverspillers. Ruim 40 tot 45 procent van het eten wat wij kopen en klaarmaken belandt niet in onze maag, maar in de vuilnisbak. En hoewel de overheid voedselverspilling wil tegengaan, is de verspilling sinds 2010 met minder dan 1 procent teruggebracht. Dit werd gister geconcludeerd in het televisieprogramma ‘De Monitor’. De…

Zo houd je de ramadan vol: 4 tips van de Healthy Sisters

De ramadan is weer begonnen en dit jaar is hij extra zwaar, aangezien de zon pas om 21:45 uur onder gaat. Hoe zorg je er nu voor dat je deze periode van vasten het beste vol kunt houden, vooral met deze tropische temperaturen? Najima en Rachida Kharbouch, beter bekend als de Healthy Sisters, hebben vier…

Hoe foodblogs anorexia voeden

Mensen met anorexia zijn al gauw gefixeerd op zo min mogelijk eten binnenkrijgen. Foodblogs vormen hierbij een gevaar ‘’Hey Rianne, dat is een leuk eettentje,’’ zegt Anne Dore enthousiast wijzend naar Vito’s in Zwolle. Ze sprint op de menukaart af, terwijl Rianne twijfelend achter haar aan sukkelt. Anne Dore kiest voor de luxe Caprese sandwich…

Trailer reportage: ‘Hoe foodblogs anorexia voeden’

Dat foodblogs- en vlogs een trend zijn is geen nieuws meer. Maar dat ze ook bepaalde invloeden hebben op mensen met anorexia, hoor je niet zo vaak. In deze reportage hoor je van Rianne en Anne Dore op wat voor manier foodblogs hun eetstoornis beïnvloedde. Benieuwd geworden? Vanaf nu 15 juni is de reportage in…

Drie gangen in Luttelgeest

Ik blader door het kookboek dat voor me ligt. ‘Samen eten’ heet het en het staat vol met recepten die ze bij de Ontmoeting al meer dan eens hebben gemaakt. Een vrouw genaamd Mercy wijst trots naar het recept dat ik op dat moment aan het bekijken ben. Kip Relleno heet het. “Heb je dat…

Chocoladelovers opgelet: chocolade is goed voor je hart!

Word jij helemaal blij van alles wat met chocolade te maken heeft? Dan is er goed nieuws voor jou! Van regelmatig chocolade eten kan je de kans op hartritmestoornissen verkleinen. Dat blijkt uit een grootschalig Deens onderzoek. Wetenschappers onderzochten meer dan 55.000 Deense mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 50 tot 64 jaar. Er…

Trailer reportage: “Als je dik wilt worden, dan moet je Engels spreken”

Redactielid Kirsten is na haar studiereis in Londen druk bezig geweest met een achtergrondreportage over obesitas in Groot-Brittannië. In haar reportage komt onder andere 24Kitchen chef Andy Mcdonald aan het woord. Hij vertelt over zijn kijk op het obesitas probleem in het land. Benieuwd naar de inhoud van deze reportage? Bekijk dan snel deze trailer, binnenkort…

The full Morrocan experience

Tajines, couscous en vooral goedkoop eten: dat is Marokko. Die traditionele, Marokkaanse eetcultuur konden we gelijk verkennen in Dar Naji. Lekker met z’n allen aan een tafel, een grote schaal met salades, zoete rijst en tapenades voor je neus en opscheppen maar! Mijn tafelbuurvrouw Laura en ik keken elkaar glunderend aan. Dit wordt smullen. Op…